Mijn vlucht en eerste dag in Quito
Heeykes
Speciaal omdat er een paar van de scouts hadden gevraagd of ik geen blog wou maken. Bij deze hier mijn blog!
Om te beginnen wil ik nog eens vermelden dat mijn weekje in België echt super was. En de laatste avond natuurlijk ook, de pitta deed wel raar de volgende dag in mijn maag. :)
Mijn vlucht van Brussel naar Madrid verliep goed. Eenmaal in Madrid had ik juist te tijd om naar de gate te gaan om mijn vlucht naar Quito te halen. We hadden al een uur vertraging voor we vertrokken. Ik heb de volledige 11uren geslapen. Maar op het moment dat we boven Quito vlogen zeiden ze dat we niet konden landen vanwege het weer. Dus zijn we doorgevlogen naar Guayaquil (de 2de grootste stad van Ecuador). Toen we daar toekwamen kregen we allemaal kaartjes voor een transit. Maar dat was echt een ramp daar. Iedereen liep daar rond van gate naar gate, want de mensen van de luchthaven wisten zelf niet welke gate wij moesten nemen. Uiteindelijk zeiden ze dat we 3 uren moesten wachten op de vlucht omdat we in de internationale luchthaven van Quito moesten toekomen voor de papieren, visa, ....
Tijdens het wachten heb ik een beetje zitten babbelen met een meisje van Italië die voor 2weken op reis ging naar Quito. Dus de tijd ging nog vlug. (We spreken deze week nog eens af om iets te gaan drinken).
Om 22u moesten we dan normaal vertrekken, maar we waren met teveel mensen dus enkel de mensen met kleine kinderen en mensen van 1ste klasse mochten op die vlucht. Wij moesten nog een uur wachten. Toen we eindelijk mochten boarden begonnen ze dan de namen af te roepen, maar omdat iedereen al meer dan een halfuur in de rij stonden aan te schuiven om zeker op de vlucht te zitten begon iedereen te roepen dat het niet eerlijk is en begonnen ze te duwen. Ik heb dat nog nooit gezien, super grappig, wel pijnlijk! Toen ik dan in Quito aankwam was mijn transfer is gelukkige wel en mijn bagage ook.
Toen ik aan de buitenkant stond van het huis waar ik hier ga wonen bij mijn gastfamilie dacht ik: oooow wat is dat hier, echt een oud huis, klein, .... Maar eenmaal binnen is het echt nog groot en redelijk normaal, niet modern, niet oud. Mijn gastfamilie is super vriendelijk. Een vrouw en haar man die op pensioen zijn. Wel beetje ambetant dat ze enkel spaans spreken en ik dus nog niet! Maar ik heb een duitse roommate die wel al goed spaans kan, dus zij helpt mij dan. Ze blijft nog een kleine maand en ze is echt super vriendelijk.
Dan mijn eerste dag op school.
De test moest ik niet maken, omdat ik toch een beginner ben. Er zijn ook nog 2 andere nieuwe meisjes. We hebben uitleg gekregen over de school en een rondleiding. Allemaal in het spaans, maar het ging nog redelijk omdat in Nice mijn meeste vrienden Spaans spraken.
Dan hebben we een korte rondleiding gehad in Quito, dat was wel in het Engels. Daar na zijn we iets gaan eten met alle leerlingen, we zijn maar met een stuk of 15. Het is nog een toffe bende. De meeste blijven toch nog efkes dus leer ik ze wel beter kennen.
Morgen de eerste les.
En wat ik al gezien heb van Quito is mooi, vooral overal waar je kijkt zijn het bergen.
Zo dat is wel meer dan genoeg voor het eerste verhaal.
Groetjes Lisa!!! xx
Hola, buenas tardes!
Gelukkig ben je goed aangekomen in Ecuador ! Je zal weer n prachtig avontuur beleven! En goed dat je gastgezin geen Engels kan ;-) zo ga je het rapst leren! Kzal je volgen zu:)
Geniet ervan!! Y espero q nos veamos pronto!!
Kirsten
Zalig daj nen blog gaat bijhouden :) Ben blij dat je 't zo goe stelt. Mijne pitta lag de volgenden dag ook op mijn maagje haha! lik een échte lucky-loser. Je week in Izegem was inderdaad nie mis! Hopelijk wordt het daar even zot lik Nice é! :D Geniet er van .
Dank je voor de blog je en stuur maar groetjes omaxxxx opa xxxx
dank je voor dit bericht oma xxx
tof lisa,zo kunnen we goed volgen wat je doet ginder,niet ter controle he natuurlijk. Amaai wa ne start met da vliegtuig,maar biezonderste is dat het leuk gaat worden. Hou je goed?liefs x