Quito
Heeykes!
Het is alweer een tijdje geleden, maar ik heb niet zo'n heel speciale dingen gedaan.
Ik heb ergen in mei een avondtoer gedaan in Quito om kerken te bezoeken en het panecillo. Dit was leuk om te doen. Het panecillo is een standbeeld van een engel op een heuvel in Quito, dus heb je een mooi uitzicht over Quito!
Ik heb ook mijn verjaardag gehad hier in Quito. In school werd dit gevierd met cake en zingen enzo en dan 's avonds zijn we uitgeweest. Niets speciaal, maar wel tof. Ik heb ook een cadeau gekregen van Lisa en Sandra xD
30 mei is er een feestdag in school en dat gaan we 's avonds allemaal uit en je moet een pruik dragen, of gewoon iets op je hoofd, zoals ik met die uil! xD We hebben dan ook voor de eerste keer een preparty gedaan. Die was bij ons thuis omdat we het mooiste zicht hebben over Quito op ons balkon, en omdat het buiten was had mijn gastfamilie er geen probleem mee.
Sinds 2 weken geleden hebben we altijd speciale lessen op donderdag. Zoals 2 weken geleden zijn we naar een park geweest en hebben we daar lessen gehad, in de zon. En daar hebben we ook voetbal gespeeld enzo en hebben we ook een picknick gedaan. Dit was super in het mooie weer.
Deze week zijn we naar een museum geweest en daar moeten we dan wel jammer genoeg volgende week een presentatie over geven. =S En volgende week gaan we naar Mitad del Mundo (de evenaar) voor de lessen. Er is daar iets speciaal te doen want het is de feestdag van de zon!
Ik heb ook de teleferico gedaan, dit is een lift die je naar boven brengt op een berg (de vulkaan Pichincha). Dit ligt op 4.050 meter. En eenmaal je daar bent kun je nog meer naar boven wandelen. We hebben nog een kleine 2 uren naar boven gewandeld, maar zijn niet tot aan de top geraakt en we moesten terugkeren omdat het donker ging worden. Wel gaan we niet opgeven en gaan we gewoon volgende week of binnen 2 weken opnieuw, maar dan wel voor een volledige dag dat we de top bereiken. Het uitzicht is prachtig en je ziet Quito volledig, en Quito is groot, eigenlijk gewoon super lang!
Ze hadden ook gezegd dat het een hele ervaring is om naar een voetbalmatch te gaan kijken in het stadion, dus hebben we dat gedaan. Vorige week zondag zijn we gaan kijken naar Ecuador vs. Colombia! Omdat het zonder vaste plaatsen is moesten we daar al om 12u zijn voor een goed plaatsje te hebben, maar de match begon maar om 4u. Dus zaten we daar 4 uren in de vlakke zon, pff dat was zwaar, maar zeker de moeite waard. De meeste mensen zaten daar zelf met een paraplu voor de zon, maar die hadden wij natuurlijk niet mee! En inderdaad het was een hele ervaring, bij het voorstellen van het colombiaanse team zaten ze heel de tijd te roepen: 'HIJO DE PUTA'(voor de mensen die dit niet verstaan, googletranslate=D) Ecuador is gelukkig gewonnen, met 1-0, maar het was wel super spannend.
Donderdag ben ik uitgeweest met Iris en Louis en hebben we de perfectebar gevonden! Super lekker cocktails voor maar 2 dollar!Dus we gaan deze week opniew! xD De tijd gaat hier super snel, want vandaag zit ik alaan de helft van mijn verblijf in Quito!
Aah en ik zit nu in niveau A2 in Spaans! xD
Groetjes Lisa!! x
Dag Lisa, blij van weer wat nieuws over jou te kunnen lezen,was lang geleden. Centjes kunnen gebruiken van je verjaardag? gestort op je rekening. Ine verteld over sluiting vd school bijna en vrienden die daardoor al zijn vertrokken'maar blijkbaar gaat alles voort goed met je en ist plezant. Hier alles ok. Pepijn begint morgen met de examen en maarten al gedaan. Marjo voort aant werk en aant aftellen v Korea. Jeroen nu 2weken gaan werken in Monaco en dan direct door naar appartement in zwitserland met maarten,birger en klaas. Daarna vertrekt maarten de volgende dag voor 3weken naar Amerika met vrienden. Jeroen gaat ook nog 1week v zijn duikbrevet naar jordanie. Dus heel de tijd veranderingen. Zo nu heb je ook wat nieuws van ons allemaal. Geniet en stel het verder goed, liefs je meter.x Trots op je hoor. doei
Proficiat met je vordering in het spaans. Nu nog chinees leren en je kan overal naartoe!
veel plezier verder!