LisaQuito.reismee.nl

Quito en omstreken

Hola!

Het is weer al een tijdje geleden dat ik nog eens een blog heb geschreven. Er staan wel al meer foto's online.

Ik ben dus naar Mitad del Mundo geweest, dat is de evenaar. Die ligt niet ver van Quito! Daar kun je testjes doen en zien, zoals die met dat ei. Ook kon je het verschil zijn van het water die door een gaatje loopt. De ene kant van de evenaar naar links, de andere kant rechts en op de evenaar recht naar beneden. Tof om eens te zien.

Ik ben ook naar Roxette geweest. Ik ben samen geweest met het Ecuadoriaanse meisje dat ik kende van in Nice en met 2 vriendinnen van haar. Het was echt super goed! Blij dat ik dat gedaan heb, want daarvoor vroeg ik aan de mensen in school of iemand wou meegaan, maar niemand wou daar 20 dollar aan geven (wat dus niets is voor Roxette). Dus had ik mij erbij neegelegd dat ik niet ging gaan. En dan vroeg Majo het de dag zelf!

Het was ook wel de laatste avond van mijn roommate (Christine), dus heb ik zitten twijfelen, maar zij zei dat ik moest gaan en dat we elkaar de volgende morgen wel gingen zien. Dus nu is mijn roommate weg, ik heb wel nog een andere in een andere kamer.

We hebben ook een avond ecuadoriaans gekookt bij iemand van de staff van school thuis. Dit was tof om te doen, het was nog redelijk normaal eten en niet moeilijk om te maken. We hebben gekookt voor onszelf, maar ook voor haar man en een vriend van haar man. Zo hebben we die vriend leren kennen en waren we een week later uitgenodigd voor zijn verjaardagsfeest.

Een ecuadoriaans verjaardagsfeest is een ervaring op zich. Het begint met de gastheer die rondgaat met drank en je moet telkens meedrinken met hem. Elke toer komt hij rond met een andere soort drank (Whisky, rum, wodka, tequila, ...). Zijn vrouw gaat rond met hapjes. Na een tijdje is iedereen beetje dronken en beginnen ze te dansen (salsa natuurlijk). Hun 2 kinderen (rond de 4-6 jaar) liepen daar ook gewoon rond. Dan is het met een pinate, eerst een kleine voor de kinderen en dan nog eens voor het volk. Achter dat mag de jarige 3 slachtoffers uitkiezen die een opdracht moeten doen, waaronder strippen en een volledig glas tequila drinken. En dan is het met een verjaardagstaart, waar de jarige zijn hoofd wordt ingeduwd. Daarna gewoon weer dansen en drinken. Dit was een toffe ervaring, maar niet voor de dag erna. xD

Ik ben ook samen met Sandra naar Otavalo geweest. Daar heb je een meer (niet zo speciaal), je hebt er ook een waterval in een park. Dit was super mooi. Een super park om in te wandelen en te BBQ'n en picknicken. Je kan daar ook overnachten in tenten of in een typische houten hut. In Otavalo zelf is er een van de grootste markten waar je souveniers kunt kopen en vele andere dingen. Er lopen daar veel toeristen rond. Wel de moeite om te bezoeken.

In de terugrit zijn we gestopt in Cayambe, daar zijn we naar een biscoterie geweest. Een specialiteit van Cayambe. Er zijn lekkere koeken, maar ook slechte. :)

Op de terugweg naar Quito ben ik ook nog gaan bungeejumpen. We passeerden en ik dacht, waarom niet! xD Dit was ook super om te doen!

Bij deze zijn jullie weer op de hoogte en kan ik mijn weekend inzetten!

Dikke zoen Lisa!! xxx

katrien claeys

Super wat je allemaal meemaakt!

tante hilde

wat doe jij daar allemaal en wa maak je veel mee.Leuk voor je,om nooit meer te vergeten. Tof hoor. JE bent wel nen durver en genieter,supper.gr x